ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика На Житомирщині запроваджуватимуть «моду» на торф

На Житомирщині запроваджуватимуть «моду» на торф

На сьогоднішній день Озерянський торфобрикетний завод не працює, мається на увазі, не випускає торфобрикетів, а заготовляє тільки сільськогосподарський торф.
Відновлення повноцінної роботи Озерянського торфобрикетного заводу значною мірою допомогло б вирішувати економічні проблеми Лугинського району. В цьому впевнений голова райдержадміністрації Юрій Ляшевич. Не можна сказати, що завод не працює зовсім, торф для потреб сільського господарства заготовлюється.
 
«На сьогоднішній день Озерянський торфобрикетний завод не працює, мається на увазі, не випускає торфобрикетів, а заготовляє тільки сільськогосподарський торф. В цьому році його заготовлено у декілька разів більше, але він не дає тієї можливості, щоб підняти економіку району до того рівня, щоб вирішувати всі проблеми району. куди ми тільки не зверталися з цією проблемою, щоб її якось вирішити, запустити цей завод. А для того, щоб запустити невелику лінію з випуску торфобрикетів, треба всього-навсього 2 мільйони гривень».
 
З керівником району погодився голова облдержадміністрації. Проблема давно назріла та потребує розв’язання. І рішення мають прийматися на державному рівні. Вони є, біда тільки – не виконуються.
 
«Навіть доручення Президента України по допомозі у розбудові, розробці торфовищ, у якого контрольний термін виконання був до січня, воно не виконано. В понеділок ми на апаратній нараді це обговорили, готуємо депешу Президенту. Ми з вами звернень і пропозицій написали достатньо», - заявив очільник області.
 
«В умовах, коли в державі дефіцит енергоносіїв, це питання має бути вирішене», – переконаний Сергій Рижук.
 
Джерело – Рупор Житомира
 
Коментарі (0)