ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ Нацкомпослуг дедалі жорсткіше карає несвідомих ліцензіатів

Нацкомпослуг дедалі жорсткіше карає несвідомих ліцензіатів

Комісія протягом червня перевірила 16 підприємств-монополістів комунальної сфери та наклала 400 тис. грн штрафів.

Протягом червня 2013 року Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, було перевірено 16 підприємств у сфері теплопостачання, водопостачання та водовідведення. За результати перевірок накладено штрафів на загальну суму 400 тис. грн, повідомляють у прес-службі комісії.

Зокрема, як зазначається у повідомленні, найбільші санкції були застосовані відносно КП «Водоканал» (м. Запоріжжя). За результатами перевірки було прийнято постанову про накладення штрафу на підприємство за порушення ліцензійних умов в розмірі 60 тис. грн.

Також за результатами планових перевірок на 40 тис. грн було оштрафовано ТОВ «ДТЕК Східноенерго» (м. Донецьк); МКП «Чернівцітеплокомуненерго» (м. Чернівці); ТОВ «СГС ПЛЮС» (м. Севастополь); КП «Міськводоканал» Сумської міської ради та ДТГО «Південно-Західна залізниця» (м. Київ). Штрафи на згадані підприємства були накладені за порушення ліцензійних умов.

Окрім цього, за аналогічне порушення у сфері виробництва, транспортування та постачання теплової енергії на 30 тис. грн було оштрафовано ПАТ «Центренерго» (м. Київ). На це ж підприємство за порушення ліцензійних умов у сфері централізованого водопостачання та водовідведення комісією було накладено 20 тис. грн штрафу. Ще одне столичне підприємство – ТОВ «Теплопостачсервіс» зазнало штрафних санкцій у розмірі 20 тис. грн.

Також, як повідомляють у Нацкомпослуг, ПАТ «Херсонська теплоелектроцентраль» (м. Херсон) оштрафовано на 25 тис. грн;  КТП «Алчевськтеплокомуненерго» (м. Алчевськ, Луганська обл.) та ПАТ «Донбасенерго» (м. Донецьк) оштрафовано на 15 тис. грн. На 10 тис. грн комісія оштрафувала КП «Чернівціводоканал» (м. Чернівці).

Стосовно ДП «Виробниче об’єднання «Київприлад» (м. Київ) прийнято постанову про накладення штрафу у 5 тис грн.

Окрім цього, за результатами позапланової перевірки ТОВ «АТ Каргіл» (м. Київ було прийнято протокольне рішення щодо зміни органу ліцензування.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, протягом травня Нацрегулятором було перевірено 6 підприємств у сфері теплопостачання та та накладено 230 тис. грн штрафів. Місяцем раніше було перевірено 9 підприємств-монополістів комунальної сфери та накладено 265 тис. грн штрафів.

 
Коментарі (1)
Ярослав
15 Липня 2013 p. 14:38
"Протягом червня штрафів - 400 тис.грн" Певно, що держава віднайшла таке собі джерело поповнення держбюджету. Цікаво за рахунок чого/кого комунальні підприємства сплатять ці штрафи? Чи не за рахунок споживача?