ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій Населення Керчі залишили без тіні

Населення Керчі залишили без тіні

На вулиці Ворошилова в Керчі майже повністю вирубали тополі на Індустріальному шосе. Ці дерева були єдиними, які створювали влітку тінь для мешканців спального району.
На вулиці Ворошилова в Керчі майже повністю вирубали тополі на Індустріальному шосе. Ці дерева були єдиними, які створювали влітку тінь для мешканців спального району. Алея користується великою популярністю, тому що саме по ній жителі постійно ходять в супермаркети і на ринок. Враховуючи сорокаградусну спеку і палюче сонце, цього літа дорога в супермаркет для жителів мікрорайону стане справжнім випробуванням.
 
Зараз на алеї залишилося всього кілька дерев. Але їм також вже підписаний вирок. На кожному дереві стоять червоні хрести.
 
Міська влада прийняла рішення про вирубку, назвавши ці тополі сухостоєм та аварійними старими деревами. «У Керченському міськвиконкомі відбулося засідання комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій. На засіданні розглянули питання знесення старих, зношених на 80-100 відсотків, дерев віком понад сорок років. В основному це тополі. Пройде ревізія всіх зелених насаджень, з метою виявлення сухостою», - повідомили в міській раді.
 
При цьому дерева були не старими. Діаметр стовбурів більшої половини знищених дерев набагато менше тих, які ростуть наразі в сквері Шевченка. Їм ніяк не може бути більше 30 років. Адже будинки і вулиці в цьому мікрорайоні побудовані в середині 80-х. Раніше на цій ділянці був пустир. І сухостоєм знищені тополі назвати складно. Так, на них були сухі гілки, але на кожній з гілок вже з'явилася молода зелена поросль.
 
Екс-голова постійної комісії Верховної Ради АРК з екології і надзвичайних ситуацій, Віктор Попов стверджує, що ці дерева могли повністю покритися зеленню вже через місяць: «Особистий огляд знесених по вул. Ворошилова тополь дозволяє припустити, що порівняно довгі для Керчі морози згубили багато листових бруньок, особливо на тонких гілках тополь. Залишалося тільки обрізати окремі гілки, а не зносити десятки дерев».
 
У нещодавньому повідомленні прес-служби міськради пообіцяли замість знищених тополь посадити нові дерева. Але поки саджанці зможуть давати на цій алеї повноцінну тінь, пройде не менше десятка років.
 
 
 
Коментарі (0)