ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання Річка Уж «захлинається» від стоків

Річка Уж «захлинається» від стоків

У Перечині каналізаційні відходи без очищення скидаються у річку Уж.

У Перечині каналізаційні відходи без очищення скидаються у річку Уж. 

Як стало відомо, до Закарпатської міжрайонної природоохоронної прокуратури було подано заяву про порушення природоохоронного законодавства у Перечині, де без очищення усе лайно семитисячного містечка скидається в річку Уж. 

«Таке паскудство з боку влади та комунальників навіть важко уявити, тому ми сподіваємося, що найближчим часом це неподобство буде припинено, а винні особи понесуть покарання, бо не можна допускати, щоб наші громадяни споживали лайно собі подібних», - йшлося у зверненні. 

Нагадаємо, що першого червня було опубліковано матеріали про безпрецедентний випадок, коли усі нечистоти Перечина напряму скидуються в річку Уж. До речі, це триває уже чотирнадцять місяців, бо саме у квітні минулого року пройшло скорочення на насосних станціях, коли із восьми робітників залишили працювати тільки двох, а дві насосні станції з цілодобового режиму перейшли працювати на 8-годинний графік.

14 червня насосна станція, котра обслуговує мікрорайон Посьолок, о 16 годин і знову закрита, з-під неї витікають фекалії, котрі прямують в Уж. Друга насосна продовжує працювати у тому ж режимі: з 8-ї до 17-ї; субота, неділя – вихідні.

Неважко підрахувати, що більше 73% нечистот, як мінімум, скидується в річку, тому що навіть коли б діяли обидві насосні станції у тому режимі, котрий зараз заведений у КП «Комунальник», то за тиждень вони б працювали тільки 45 годин, а 123 години двигуни вимкнуті, і лайно пливе до річки.

Окрім цього, правоохоронці повинні перевірити, куди пішли гроші за водовідведення, які сплатили юридичні і фізичні особи за тарифом, у котрому закладено витрати на цілодобову очистку нечистот, а це сотні тисяч гривень. 

Джерело - Паралелі

 
Коментарі (1)
Валерий2
17 Червня 2012 p. 11:08
Уж захлинається не тільки від нечистот Перечинського району, він бере початок у с. Ужок Великоберезнянського району в районі не існує комунальної служби і весь мусор селяни всого району скидають у річку, а це десятки сіл. Жителі неодноразово зверталися у районну раду та чиновникам байдуже, що річка потопає у пластикових. будівельних та інших відходах, відповідь у них одна:"Це заповідна зона і мусорозбірника, там зробити ніде, як і мусоропереробний завод збудувати хоч один на два раони заборонено" От і залишається весь бруд скидати у річку в заповіднику!!!!!!