ГоловнаНовини ЖКГБудівництво Шосткинські дорожники надаватимуть гарантію на ремонт

Шосткинські дорожники надаватимуть гарантію на ремонт

На ремонт доріг з міського бюджету виділено 500 тис. грн. Тендер на проведення робіт виграло підприємство «Шляховик-Шостка».

16 травня відбулося друге засідання тимчасової депутатської комісії з вивчення якості ремонту доріг. Нагадаємо, вона була створена на нещодавній сесії міської ради.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Шосткинської міськради.

Начальник управління житлово-комунального господарства Микола Краснощок поінформував, що цього року відремонтовано приблизно 2193 кв. м доріг. Це без урахування робіт, які проводилися вчора на вул. Комуністична, Сумська, Київська, П. Комуни. Вартість проведеного ремонту - 304 тис. грн. Роботи здійснювалися на 15 вулицях.

За даними Миколи Краснощока, на ремонт доріг з міського бюджету виділено 500 тис. грн. Тендер на проведення робіт виграло підприємство «Шляховик-Шостка».

В ході засідання комісії визначені ділянки, де в першу чергу необхідно провести поточний ремонт доріг. На це витратять решту з півмільйона гривень, виділених з місцевої скарбниці.

Керівник УЖКГ був підданий критиці за поганий контроль за проведенням ремонту доріг. Неодноразово порушувалося питання якості роботи дорожників. Один з депутатів вніс розумну пропозицію. Його суть в наступному: дорожники повинні давати 5-річну гарантію на ремонт дороги (якщо проведено поточний ремонт на площі понад 25 кв. М або капітальний ремонт). У випадку, коли в цей період з'явилися ями, підприємство виправляє недоліки за власний рахунок. Інший депутат запропонував поміняти підрядника, а також оприлюднити на сайті мерії офіційну документацію, що стосується ремонту доріг (кошторису, договори, тендерні документи тощо).

Нажаль, на засідання не з'явився представник підприємства, яке займається ремонтом наших доріг. Що цікаво: комісія розпочала діяльність на початку травня, але до сих пір депутатам не вдалося з'ясувати, скільки ж коштує тонна асфальту, який використовують шосткинські дорожники.

Заступник міського голови Віктор Пустовіт повідомив, що планується виділення коштів з державного бюджету на проведення ремонту ділянок доріг по вул. Гагаріна, Депутатській, К. Маркса. Народні обранці, правда, називали інші дороги, які потребують ремонту. Наприклад, ділянка вул. Короленка, що веде до заводу «Зірка».

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)