ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика Сонячна енергія набуває популярності

Сонячна енергія набуває популярності

У Донецькій області з'явиться сонячна електростанція. Не дивлячись, на те, що поблизу вже стоїть потужна ТЕС, місцеві чиновники запевняють - станція не буде зайвою.

У Донецькій області збираються будувати першу електростанцію на сонячних батареях. Для будівництва об'єкту вже відвели 25 гектарів землі у великому сільськогосподарському районі області - Старобешівському. Про це пишуть «Вести».

Місцеві чиновники запевняють, що незважаючи на те, що буквально в 6 кілометрах від Старобешеве працює потужна ТЕС, сонячна електростанція зайвою не буде.

«Енергії багато не буває, і те, що нова станція з'явиться неподалік від діючої високовольтної лінії електропередач, тільки плюс, до того, щоб її побудувати саме у нас»,- пояснив голова Старобешівської райдержадміністрації Василь Панько.

Зокрема, в області сподіваються, що до кінця цього року всі організаційні питання будуть врегульовані і будівництво сонячної електростанції розпочнеться наприкінці цього року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Дніпропетровській області запрацювала геліоелектростанція. За попередніми даними, вона буде виробляти більше 6,62 МВт-годин електроенергії в рік - це дозволить забезпечити струмом близько тисячі приватних будинків. У регіону амбітні плани - стати провідним центром альтернативної енергетики в Україні. Однак незалежні експерти висловлюють скепсис.

 
Коментарі (0)