ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ США та ЄС запевняють у підтримці українських енергетичних реформ

США та ЄС запевняють у підтримці українських енергетичних реформ

Європа та США заявляють про свою підтримку енергетичної галузі України в тому разі, якщо тирватиме процес її реформування
Енергетична Рада США-ЄС під час засідання у Вашингтоні випустила спільну заяву, окремий пункт якої присвячений підтримці енергетичного сектору України в процесі його реформування.
 

«Енергетична Рада підтверджує свої зобов’язання за принципами енергетичної безпеки «Великої сімки», які були визначені країнами G7 під час самітів у Брюсселі та Ельмау у 2014 та 2015 роках, що передбачають зобов’язання у наданні підтримки енергетичним секторам вразливих країн, і Україні зокрема. Рада також наголошує на важливості України як  транзитера природного газу до ЄС», - йдеться у документі.
 
Представники Ради також наголосили на важливості диверсифікації постачань енергоносіїв до України, і допомога Україні у цьому залишається ключовим пріоритетом для Сполучених Штатів і Європейського Союзу.
 
«Рада відзначає свою підтримку реформ енергетичного сектору в Україні, а також покращення і забезпечення більшої прозорості рамкових засад правової і фіскальної політики у контексті прогресу інтеграції України на європейський енергетичних ринок», - зазначено у заяві.
 
США і ЄС наголосили на важливості використання моменту для продовження реформ у сфері енергетики за зобов’язаннями згідно з Угодою про асоціацію Україна-ЄС, а також у рамках Енергетичного співтовариства.
 
Також Рада зауважила, що рішення України стосовно встановлення нових цін на газ сприятиме розвитку галузі та відображатиме реальну вартість енергоносіїв.
 
На думку американських та європейських експертів, ці зусилля сприятимуть притоку необхідних інвестицій, що також забезпечить збільшення внутрішнього видобутку природного газу, розвитку відновлювальних джерел енергії, модернізації газових сховищ, покращення енергетичної ефективності.
 
«Рада також відзначає допомогу ЄС і США у сфері енергетичної безпеки України через забезпечення реверсних постачань природного газу до України», - заявили партнери.
 
Коментарі (0)