ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ Світовий банк переймається станом одеської… каналізації

Світовий банк переймається станом одеської… каналізації

На будівництво напірного трубопроводу, яке очікується у травні, загальна сума кредиту Світового Банку наданого Одесі перевищить 45 млн дол.

В Одесі вчора відбулося підписання другого договору зі Світовим Банком на суму понад 25 млн дол.

Про це «У.К.» повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Комунальне підприємство «Агентство програм розвитку Одеси» у рамках проекту «Розвиток міської інфраструктури» отримає ці кошти на будівництво та реконструкцію двох каналізаційних напірних станцій.

У березні цього року Одеса вже уклала договір на реконструкцію ділянки тунельного колектора глибокого залягання. Всього ж після підписання третього договору на будівництво напірного трубопроводу, яке очікується у травні, загальна сума кредиту Світового Банку наданого Одесі перевищить 45 млн дол. Це дуже вигідно, бо термін позики складає 20 років а процентна ставка не перевищуватиме у найближчі кілька років 1 процента річних.

«Одеса - один із найбільших реципієнтів коштів Світового Банку у рамках проекту «Розвиток міської інфраструктури». Проблеми у системах водопостачання і водовідведення, із тепловими мережами відчуваються тут особливо гостро. Адже більшість із цих систем прокладалися вже в умовах існуючої щільної історичної забудови, що наклало свій відбиток на системи забезпечення міста. Зі свого боку, звертаю увагу одеських колег на злагодженій комунікації учасників проекту на місцевому рівні та необхідності завершення запланованих робіт, враховуючи значущість для громади, вже у 2013 році», - сказав національний координатор проекту «Розвиток міської інфраструктури» Олександр Аліпов під час підписання договорів.

 

Ольга Туча

 
Коментарі (0)