ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання Влада Одеської області пообіцяла Южному нову каналізацію

Влада Одеської області пообіцяла Южному нову каналізацію

Одеська облдержадміністрація виділяє з резервного фонду близько 2 млн грн на ліквідацію аварії у місті Южний та на будівництво нового каналізаційного колектора, яке планується розпочати 17 квітня.
Одеська облдержадміністрація виділяє з резервного фонду близько 2 млн грн на ліквідацію аварії у місті Южний та на будівництво нового каналізаційного колектора, яке планується розпочати 17 квітня. Про це повідомив голова Одеської ОДА Едуард Матвійчук, інформує прес-служба міськради.
 
«Перебоїв з подачею води під час проведення робіт не буде - паралельно прокладається новий каналізаційний колектор, а перемикання буде зроблене протягом дня», - сказав він, додавши, що новий колектор буде розрахований на 50 років експлуатації.
 
На будівництво нових комунікацій відводиться 12 днів. Зараз вода в місті подається двічі на день - вранці і увечері на одну годину, щоб люди могли запастися нею для господарських потреб. Крім того, з 6:00 до 24:00 у місті працюють 6 автомобілів, що підвозять воду.
 
Пан Матвійчук нагадав, що напірний каналізаційний колектор будувався в Южному ще в 1977-1979 роках із бетонних труб, і термін його експлуатації давно закінчився. «Внаслідок сталося 4 прориви трубопроводу. Один із них - найбільший - ліквідовано. Аварійні бригади працюють цілодобово, і роботи щодо усунення інших будуть закінчені до кінця  дня», - запевнив він.
 
Нагадаємо, аварія на колекторі 11 квітня, стала причиною припинення водопостачання міста Южний. За інформацією МНС, причина пошкодження - руйнування окремих ділянок через тривалий вплив агресивних речовин стічних вод.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)