ГоловнаНовини ЖКГБудівництво Тернопільські довгобуди отримають «нове життя»

Тернопільські довгобуди отримають «нове життя»

Розпорядженням голови обласної ради було виділено кошти на завершення будівництва станції.

Голова Тернопільської облради Олексій Кайда провів робочу нараду щодо введення в експлуатацію каналізаційно-насосної станції обласного протитуберкульозного диспансеру. 

Як повідомили у прес-службі обласної ради, будівництво об’єкту було розпочато ще у 90-х роках минулого століття. Проте хронічна відсутність коштів перетворила вкрай необхідну станцію у черговий довгобуд. 

При цьому упродовж тривалого часу зворотні води тублікарні, де перебувають хворі з відкритими формами недуги, без доочистки та знезараження скидали у потік на території с. Велика Березовиця. Той, своєю чергою, впадає до річки Серет, у руслі якої побудований питний водозабір міста Чорткова з його 35 тисячами мешканців. 

Як зазначили в облраді, така ситуація викликала занепокоєння. Відтак розпорядженням голови обласної ради було виділено кошти на завершення будівництва станції. 

«Іншої водойми у Великій Березовиці немає, у літню пору діти купаються просто у потоці, що приймає зворотні води лікарні. На жаль, упродовж багатьох років не виділяли бюджетних коштів, аби добудувати очисні споруди, каналізаційний колектор та відвести небезпечні рідкі відходи до насосної станції на вул. Микулинецькій. Завершення будівництва було надважливим завданням. Тішуся з того, що нам це вдалося», – зазначив Олексій Кайда. 

За словами посадовця, каналізаційно-насосна станція Тернопільського обласного протитуберкульозного диспансеру запрацює найближчим часом.

 
Коментарі (0)