ГоловнаНовини ЖКГТранспорт У харківському метро відтепер можна їздити по квитках

У харківському метро відтепер можна їздити по квитках

Харківський метрополітен ввів в експлуатацію турнікети і автоматизовані каси, за допомогою яких можна оплатити проїзд, як разовим паперовим квитком, так і безконтактною карткою.

Харківський метрополітен ввів в експлуатацію турнікети і автоматизовані каси, за допомогою яких можна оплатити проїзд, як разовим паперовим квитком, так і безконтактною карткою.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Як повідомив під час презентації нового обладнання Харківський міський голова Геннадій Кернес, оплата проїзду в метрополітені за жетонами має суттєві недоліки, як для пасажирів, так і для підприємства.

У першу чергу, це великі витрати метрополітену, включені у вартість оплати проїзду. Сюди входить виготовлення, переміщення, перерахунок, обслуговування автоматів видачі жетонів, автоматичних контрольних пунктів тощо, що становить понад 25 млн грн на рік. Зокрема, раніше обслуговування жетонного господарства коштувало близько 1,6 млн грн на місяць, обслуговування нового обладнання обійдеться в 1,2 млн грн на місяць.

«Ціна за проїзд зараз становить 2 грн, і немає ніяких рішень про збільшення вартості проїзду в метрополітені. Навпаки, ця система дає можливість економії для підприємства, і ці суми обчислюються мільйонами гривень», - зазначив міський голова.

Він уточнив, що економічний ефект від впровадження нової системи досягає близько 20 млн грн на рік, з терміном окупності початкових витрат на впровадження - 14 місяців.

Геннадій Кернес підкреслив, що зараз на станціях харківського метрополітену експлуатується 316 автоматичних контрольних пунктів з пропуску пасажирів на станції.

З них 98 турнікетів вже обладнані пристроями для прийому разового паперового квитка зі штрих-кодом. На всіх 29 станціях встановлені 62 автоматичні квиткові каси з реалізації разового паперового квитка. Міський голова уточнив, що всі станції метрополітену обладнають зчитувальними пристроями до 9 травня поточного року.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)