ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій У Львові взялися за реконструкцію кладовища

У Львові взялися за реконструкцію кладовища

Личаківський некрополь, що у Львові, зазнає реконструкції. Першою припала під приціл – головна вхідна брама. Далі планують відремонтувати пам’ятники видатним українським діячам та змінити бруківку.

Личаківський цвинтар у Львові почали реконструювати. Його ремонт почнуть з  головної вхідної брами від вул. Мечнікова. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Брама була встановлена ще вкінці 19 ст. Зокрема, ремонтують металеву та кам’яну частини брами. Роботи планують завершити вкінці літа цього року. Окрім того, на кладовищі запланували відремонтувати пам’ятники Йосифа-Михайла Вітошинського – генерал-майора Австро-Угорської армії, генерал-хорунжого УГА, Лева Сосновського – українського діяча, члена Ставропігії, заступника голови Головної Руської Ради та Григорія Врецьони – українського педагога, редактора та видавця. Також, на деяких ділянках кладовища мають намір змінити бруківку.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Бердичеві, що під Житомиром, на кладовищі загорілася могила. Ймовірно, причина загорання – свічка, залишена на ній. Пізніше вогонь поступово став поширюватися на сусідні ділянки поховань.
 
Коментарі (0)