ГоловнаНовини ЖКГБудівництво У Миколаєві японці планують підвісити міст

У Миколаєві японці планують підвісити міст

Проект планується реалізувати за рахунок програми Офіційної допомоги розвитку уряду Японії.
Проект передбачається реалізувати спільно з Японським агентством з міжнародного співробітництва («Джайка»). Попередньо тип мосту визначається як підвісний. Термін підготовки проекту, згідно з процедурами «Джайка», - 1,5 року. Орієнтовна вартість мостового переходу через р. Південний Буг у м.Миколаєві складе приблизно 540 млн доларів. Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Геннадій Савченко.
 
Як говориться в повідомленні, начальник Служби автомобільних доріг поінформував губернатора про хід переговорів з Японським агентством з міжнародного співробітництва з приводу проекту «Спорудження мостового переходу через річку Південний Буг у місті Миколаєві» станом на 22 березня.
 
Мостовий перехід через річку Південний Буг передбачається побудувати на міжнародній автомобільній дорозі М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ (на Таганрог), яка пролягає вздовж Азовського та Чорного морів, забезпечує зв'язок між собою великих промислово-адміністративних центрів та морських портів півдня України. Автодорога також входить до складу двох міжнародних транзитних коридорів: Євро-Азіатського транспортного коридору (Рені-Ізмаїл-Одеса-Миколаїв-Мелітополь-Новоазовськ на Таганрог) і Чорноморської дороги (Одеса-Миколаїв-Херсон-Керч).
 
Проект планується реалізувати за рахунок програми Офіційної допомоги розвитку уряду Японії відповідно до Закону України від 7.02.2002 року «Про Комплексну програму утвердження України як транзитної держави у 2002-2010 роках» та відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.11.2002 року № 659 - р і ряду урядових доручень протягом 2009-2010 років.
 
У повідомленні сказано, що переваги цієї лінії складаються в дуже низькому відсотку по кредиту - до 1,4% і терміні до 25 років з пільговим періодом в 7 років.
 
Після передачі японською стороною проектів угод відбудеться обмін листами від урядів обох країн і безпосередня підготовка проекту (укладання договорів, підготовка тендерів, розробка проектної документації і так далі).
 
За умови своєчасного проходження всіх необхідних процедур з підготовки проекту, в квітні-травні 2012 року сторони будуть готові обмінятися дипломатичними угодами. Підписання угоди про кредит може бути заплановано на кінець 2012 - початок 2013 року.
 
 
Коментарі (0)