ГоловнаНовини ЖКГТранспорт У Сімферополі готують транспортний переворот

У Сімферополі готують транспортний переворот

У Сімферополі триває робота з реформування системи громадського транспорту
У Сімферополі триває робота з реформування системи громадського транспорту.
 
Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Сімферопольської міськради.
 
Про підсумки і найближчі перспективи в галузі йшлося на засіданні постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв'язку і паливно-енергетичного комплексу під керівництвом її голови, депутата міської ради Валерія Скуратовського.
 
За словами голови комісії, розпочаті в минулому році перетворення з оптимізації транспортної сфери кримської столиці необхідно продовжувати.
 
«Потреба в реформуванні галузі виникла давно. І вже є перші результати, - зазначив Валерій Скуратовський, - Попереду ще багато чого треба зробити, щоб пасажири та гості кримської столиці могли пересуватися в більш комфортних умовах, а перевізники несли соціальну відповідальність за свою діяльність».
 
Запрошений для доповіді заступник начальника управління транспорту та зв'язку Андрій Смаль повідомив членам комісії про хід розпочатого в минулому році реформування мережі громадського транспорту міста.
 
«У травні поточного року буде оголошений конкурс на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах», - зазначив він.
 
За його словами, планується приділити особливу увагу транспортному забезпеченню віддалених районів міста. Також в перспективі - створення нового кільцевого автобусного маршруту, що дозволить розвантажити центральні вулиці столиці.
 
Голова комісії додав, що однією з актуальних завдань є створення єдиної диспетчерської служби, яка дозволить здійснювати постійний контроль за роботою міського транспорту. Також в першочергових завданнях - встановлення інформаційних табличок з розкладом руху автобусів на кожній зупинці та благоустрій кінцевих точок.
 
«У зв'язку з масовими зверненнями городян управління транспорту та зв'язку активно працює над питанням забезпечення мікрорайону вулиць Маршала Жукова та Героїв Сталінграда комфортабельними автобусами великої місткості», - продовжив Андрій Смаль.
 
Члени комісії відзначили, що автомобільні перевізники повинні приділяти більше уваги роботі свого водійського складу, виключаючи такі негативні явища як: грубість, неохайний вигляд і відсутність водійського стажу.
 
Також вони прийшли до загальної думки, що дані фактори повинні бути враховані в проекті нового договору між виконавчим комітетом міської ради та перевізниками.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)