ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій У Житомирі на головній площі встановили «кредитні» лампи

У Житомирі на головній площі встановили «кредитні» лампи

Кредитні кошти дозволять продовжити роботу по встановленню новітнього обладнання.

Мова йде про модернізацію та встановлення енергозберігаючого обладнання на вулицях обласного центру. Аби економно та ефективно освітити Житомир, міська влада планує взяти кредит на 5 років під 3% річних.

«Таке обладнання в Житомирі вже почали встановлювати, і воно показало себе в дії», – каже міський голова Володимир Дебой: «Іде мова не просто про заміну ламп на енергозберігаючі, а на світодіодні лампи. Вони вже стоять на площі Перемоги біля собору – ви самі бачите наскільки ефективним є таке освітлення. І я сам був вражений, коли на одній з вулиць на Крошні поспостерігав за ефектом від встановлених ламп. Ми замінили там 5 ліхтарів і зробили їх світодіодними на 20 Вт. Далі скрізь були лампи розжарювання на 100 Вт. Так от, тут, де світодіодні, там світло, як вдень, а там де лампи розжарювання на 100 Вт, я думав чи там на третьому ліхтарі світиться лампа чи ні, бо було геть темно».

Кредитні кошти дозволять продовжити роботу по встановленню новітнього обладнання. Володимир Дебой підкреслив, що особливо це стосується приватного сектору Житомира, де багато вулиць та провулків тривалий час лишалися без зовнішнього освітлення через брак коштів в бюджеті.

Джерело - RuporZT

 
Коментарі (0)