ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій Україні на утилізацію сміття потрібні мільярди

Україні на утилізацію сміття потрібні мільярди

Україні потрібно 160 мільярдів гривень для запровадження переробки й утилізації побутових відходів.

Україні потрібно 160 мільярдів гривень для запровадження переробки й утилізації побутових відходів. Про це сьогодні на прес-конференції в медіа-холі УНН розповів директор Департаменту благоустрою територій і комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Ігнатенко.

«Необхідно 160 млрд грн на рекультивацію полігонів, закупівлю спеціальної техніки, запровадження роздільного збирання, будівництво сміттєсортувальних станцій, будівництво переробних і утилізуючих заводів», – розповів чиновник.

Олександр Ігнатенко зазначив, що наразі розробляється проектна документація з будівництва сміттєсортувального заводу в місті Донецьку. У Києві, за його словами, впроваджено чотири сміттєсортувальних станції.

«В Україні на стадії будівництва та проектування – 14 сміттєсортувальних станцій. Тобто роздільне збирання та впровадження сміттєсортувальних станцій – це перші кроки, які потрібно робити в кожному регіоні», – сказав він.

 
Коментарі (0)