ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика Українцям поступово підвищуватимуть ціни на газ – Хорошковський

Українцям поступово підвищуватимуть ціни на газ – Хорошковський

Україна розробляє план поступового підвищення внутрішніх цін на газ, що є умовою відновлення кредитів МВФ.

Україна розробляє план поступового підвищення внутрішніх цін на газ, що є умовою відновлення кредитів МВФ. Про це повідомив перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський в інтерв'ю агентству Reuters.

«Дуже важливо створити систему адресної допомоги і після цього перейти до прийняття рішення, за яким графіком підвищувати тарифи до економічно обгрунтованого рівня», - зазначив він.
 
За його словами, для створення системи адресної допомоги малозабезпеченим та узгодження графіка поступового збільшення тарифів на газ може піти близько півроку.
 
«При всій повазі до програми МВФ, ми все одно дивимося на наслідки для розвитку нашої держави. Без проведення цієї попередньої роботи ми просто прийдемо до неплатежів і соціального невдоволення», - сказав Валерій Хорошковський.
 
Він припустив, що Україні вдасться досягти компромісу і відновити фінансування до завершення терміну програми stand-by або ж продовжити її і отримати частину раніше не виділених траншей.
 
«Якщо ми зможемо показати, що ми цю роботу робимо, провели і готові до виконання - цього буде досить для того, щоб мати можливість продовжити програму», - сказав Валерій Хорошковський.
 
МВФ у 2010 році схвалив програму stand-by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд дол.
 
Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд дол, але в 2011 році припинив фінансування з-за того, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на погоджені з кредитором 30% і для комунального сектора майже на 60%.
 
Нагадаємо, що раніше влада відмовлялися від ідеї підвищення тарифів.
 

 

 
Коментарі (0)