ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій Українців дурять на смітті

Українців дурять на смітті

На сьогоднішній день місцевою владою не виконується постанова уряду про переведення на персоніфікований підрахунок тарифу на вивезення сміття в житлових будинках.
Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк визнає, що на сьогоднішній день місцевою владою не виконується постанова уряду про переведення на персоніфікований підрахунок тарифу на вивезення сміття в житлових будинках.
 
Про це він заявив під час «Години уряду» в парламенті, відповідаючи на питання нардепа від фракції «Народної партії Україна» Олега Зарубінського, передає кореспондент «У.К.».
 
«Є постанова... від 1 червня 2011 року. І там було прийнято рішення по персоніфікації, і для кожного... будинку окремо місцеві влади... повинні зробити цей розрахунок. Він у всій державі проведений. І був наданий виконкомам, і вони зробили розрахунки. А те, що немає контролю, або що хтось не хоче, або не може цього робити - це вже інша справа, втім, методологія розроблена і працює», - зазначив міністр.
 
Варто зазначити, що в ході «Години уряду» нардеп Зарубінський, адресуючи своє питання міністру, підкреслив, що сьогодні діє стара постанова Кабміну, за якою вивезення сміття залежить від метражу квартири, а не від кількості людей, які проживають в цій квартирі. Крім того, такий же підхід застосовується і до тарифікації послуг з прибирання під'їздів, вартість яких налічується, виходячи не з кількості мешканців, а з площі житла.
 
Катерина Селіванова
 
Коментарі (0)