ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУкраїна залишиться без поліетиленових пакетів

Україна залишиться без поліетиленових пакетів

В Україні забороняється виробництво, використання, ввезення (більше 100 одиниць однією особою за кожен перетин митного кордону) і платне або безкоштовне розповсюдження на її території.

Мінрегіон опублікував проект закону, яким забороняється використання, виробництво і розповсюдження на території України поліетиленових пакетів. 

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Мінрегіону. 

Крім заборони використання, поширення та виробництва, вводяться обмеження на ввезення таких пакетів в Україну. 

Відповідно до законопроекту, в Україні забороняється виробництво, використання, ввезення (більше 100 одиниць однією особою за кожен перетин митного кордону) і платне або безкоштовне розповсюдження на її території (крім транзиту вантажів, або ввезених до 100 одиниць однією особою за кожен перетин митного кордону) полімерних пакетів.

Ця заборона не поширюється на біологічні полімерні пакети, які розкладаються.

Фінансування заходів з обмеження обігу полімерних пакетів здійснюється за рахунок коштів виробників, імпортерів полімерних пакетів, торговельних мереж та суб'єктів оптово-роздрібної торгівлі. 

Контроль з обмеження виробництва, використання, ввезення та розповсюдження на території України полімерних пакетів забезпечується в межах компетенції органами державної влади.

 
Коментарі (0)