ГоловнаНовини ЖКГТранспорт «Укрзалізниця» готує сюрприз для пасажирів

«Укрзалізниця» готує сюрприз для пасажирів

Квитки подорожчають, потягів курсуватиме менше, та й вони будуть переважно денні, а не нічні. Залізниця перейде на новий графік.

Сюрприз для пасажирів готує «Укрзалізниця»: квитки подорожчають, потягів курсуватиме менше, та й вони будуть переважно денні, а не нічні. Залізниця перейде на новий графік. Чиновники запевняють реформування наблизить Україну до європейських стандартів, повідомляє «5 канал»

За словами керівників укрзалізниці, вони прагнуть створити вітчизняну систему хабів перехідних пунктів. А вона не передбачає зупинок на маленьких станціях. Саме тому з 27 травня «Укрзалізниця» скасує 30 потягів. Які саме стане відомо ближче до кінця травня. Чиновники кажуть, - обрали ті напрямки, на яких пасажиропотік маленький, через що залізничники гроші втрачають. 

Ігор Мариненко, нач. гол. управління приміських пасажирських перевезень: «Може пасажиру й хотілося б доїхати без пересадок зі Львова до Маріуполя, чи з Луганська. але це ставить перед залізничниками завдання, яке неможливо виконати. У нас не вистачає вагонів. Ми не можемо забезпечити пряме сполучення з будь якої станції до будь-якої». 

Відсутність прямого сполучення залізничники хочуть компенсувати запровадженням 6 швидкісних потягів: на Донецькому, Львівському та Харківському напрямках. Випробування показали, нові «Шкоди» та «Хюндаї» скоротять час у дорозі. Але не набагато. 

Побачать ці диво-потяги пасажири вже з кінця травня. А от скільки коштуватиме квиток залізничники поки що знають лише приблизно.

Ігор Гладких, заступник генерального директора «Укрзалізниці»: «Перший клас Хюндая буде коштувать 500 гривень. Ну, ви мене вибачте, скільки СВ коштує, скільки квиток на літак коштує. Другий клас буде коштувати дорожче, ніж купейний вагон».

 
Коментарі (0)