ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій В Івано-Франківську встановлять біотуалети, щоправда не надовго

В Івано-Франківську встановлять біотуалети, щоправда не надовго

Насолоджуватись звичним у країнах Європи туалетним сервісом івано-франківцям і гостям міста доведеться не довго.

Два десятки біотуалетів планується встановити в місті Івано-Франківську на час проведення в обласному центрі святкових заходів в рамках відзначення 350-річчя з дня заснування міста. Про це розповів сьогодні, під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови заступник директора департаменту ЖКГ, транспорту та зв’язку Василь Білик.

Втім, з його слів, насолоджуватись звичним у країнах Європи туалетним сервісом  івано-франківцям і гостям міста доведеться не довго.
 
Так, 6 туалетів на вулиці Низовій пропонуватимуть свої послуги лише протягом двох днів – протягом 4 – 5 травня, тобто на час проведення чергового фестивалю ковальського мистецтва, 6 туалетів на площі біля міської Ратуші також стоятимуть два дня – протягом 5 – 6 травня. Не довго стоятимуть і 8 біотуалетів у сквері позаду Облмуздрамтеатру.
 
Решту ж часу івано-франківці зможуть користуватись лише стаціонарним туалетом позаду дзвіниці колишньої міської Колегіати (нині – Художній музей) та, якщо повезе, туалетом на Вічевому майдані. Втім, щодо останнього є ще суттєві питання. Адже, як повідомив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, орендарі туалету на Вічевому майдані нещодавно заявили, що туалет може і не розпочати роботу, мотивуючи це земляними роботами, які провадить на майдані КП «Івано-Франківськводоекотехпром».
 
Позитивним моментом у полегшенні життя івано-франківців під час і після дня міста мають стати таблички з вказанням дороги до туалетів, які, за задумом керівництва міста, мають з’явитись на вулицях Івано-Франківська. Особисту відповідальність за розміщення таких вказівників мер обласного центру поклав на керівництво міського управління архітектури.
 
Джерело - Бріз
 
Коментарі (0)