ГоловнаГоловнеТеплоенергетика Відсьогодні українці платитимуть за електроенергію по-новому

Відсьогодні українці платитимуть за електроенергію по-новому

НКРЕ підвищила з 1 липня для побутових споживачів, які споживають понад 800 кВт.год на місяць, тарифи на електроенергію до 95,76 коп./кВт.год. (з ПДВ).

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики  підвищила з 1 липня для побутових споживачів, які споживають понад 800 кВт.год на місяць, тарифи на електроенергію до 95,76 коп./кВт.год. (з ПДВ).

Раніше тариф становив 54, 72коп/кВт.год. Таким чином, відбулося підвищення приблизно на 75%.

Комісія наголошує, що це дасть можливість наблизити тарифи на електроенергію для побутових споживачів до економічно обгрунтованого рівня.

Також повідомляється, що кількість споживачів, які споживають понад 800 кВт.год на місяць, становить 1,1% (або близько 200 тис. абонентів) від загальної кількості, однак вони споживають до 9% (або 3,1 млрд кВт.год в рік).

Для інших побутових споживачів, в тому числі і тих, які споживають електроенергію до 1 тис. 800 кВт.год на місяць в опалювальний період для опалення приміщень, тарифи на електроенергію залишаються без змін. А також зазначені зміни тарифів на електроенергію не поширюються на 99% абонентів, у тому числі на:

- багатодітні сім'ї (сім'ї, які виховують 3 і більше дітей);

- прийомні сім'ї (сім'ї, які добровільно взяли на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей);

- дитячі будинки сімейного типу (сім'ї, які беруть на виховання та спільне проживання не менше 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування);

- гуртожитки, дачні, дачно-будівельні кооперативи, гаражно-будівельні кооперативи, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи та/або товариства, житлово-експлуатаційні організації тощо;

- населення, яке споживає електроенергію до 800 кВт.год на місяць і яке проживає в будинках, в яких відсутнє централізоване тепло - і газопостачання.

 
Коментарі (0)