ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВінницька СЕС пішла по смітниках

Вінницька СЕС пішла по смітниках

В ході рейдової перевірки обстежено санітарний стан м. Бар, смт. Теплик та прилягаючі до них сільські населені пункти, а також санітарно – технічний стан організованих сміттєзвалищ.

25 квітня Вінницької обласною санепідстанцією здійснено рейдову перевірку санітарного стану населених пунктів на території Барського та Теплицького районів Вінницької області.

Про це повідомляє Вінницька обласна санітарно-епідеміологічна станція.

В ході рейдової перевірки обстежено санітарний стан м. Бар, смт. Теплик та прилягаючі до них сільські населені пункти, а також санітарно – технічний стан організованих сміттєзвалищ.


СЕС було встановлено, що території м. Бар та смт. Теплик приведені у належний санітарний стан, очищені від сміття придорожні смуги, центральні частини та їх окраїни. Також пофарбовані бордюри та дерева, впорядковані меморіали, кладовища, парки, сквери та інші місця масового перебування населення.

В м. Бар додатково для збору твердих побутових відходів встановлено нові контейнера.

В смт. Теплик біля центрального базару та старого кладовища не ліквідовані незначні стихійні сміттєзвалища. Також в Теплику з  існуючих 51криниці загального користування, 15 потребують ремонту.

Більш проблемним є санітарно – технічний стан організованих сміттєзвалищ, зокрема в м. Бар, де сміттєзвалище вичерпало свою проектну потужність, але продовжує експлуатуватись. Не здійснюється пошарова ізоляція відходів ґрунтом. Придорожні смуги та дорога до сміттєзвалища засмічена. На даний час вирішується питання початку експлуатації нового побудованого полігону для м. Бар.

Сміттєзвалище смт. Теплик не відповідає санітарним вимогам: під'їзні шляхи потребують ремонту, засміченні; шлагбаум відсутній, не здійснюється пошарова ізоляція відходів ґрунтом та прибирання від сміття прилеглої до сміттєзвалища території.

Джерело - ВІННИЦЯ.info

 
Коментарі (0)