ГоловнаНовини ЖКГТранспорт Залізниця дозволить заощаджувати на квитках

Залізниця дозволить заощаджувати на квитках

Незабаром пасажири українських залізниць зможуть подорожувати з одного міста в інше з пересадкою, користуючись одним проїзним документом.

Укрзалізниця та Міністерство інфраструктури ініціюють впровадження «єдиного квитка» на усі пасажирські поїзди у будь-якому напрямку.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Як зазначається у повідомленні, відповідні нововведення запропоновані проектом наказу Міністерства інфраструктури України «Про затвердження змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України».

За словами заступника директора Департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту Олександра Федоренка, пасажир, що планує подорож залізницею із пересадкою, купуватиме лише один квиток, у якому вказуватиметься пункти відправлення, пересадки та призначення обраного ним поїзду. При цьому термін, упродовж якого пасажир може перебувати у пункті пересадки, - до 10 діб.

«Наприклад, маршрут з Харкова до Севастополя через Київ – в єдиному квитку буде вказано, що упродовж 10 днів пасажир прямує з Харкова до Севастополя з пересадкою по станції Київ-Пасажирський на такому-то поїзді. Крім того, комісійний збір пасажир сплачуватиме лише один раз – під час купівлі квитка», - пояснив Олександр Федоренко, додавши, що зараз пасажирові, якщо він прямує з пересадкою, доводиться купувати два квитки, а відтак й двічі сплачувати комісійний збір – у пункті відправлення та у пункті пересадки.

Також «єдиний квиток» можна буде оформити при подорожі «туди-зворотно», і з пересадкою – усі дані міститиме один бланк проїзного документу. «Єдиний квиток» можна буде оформити на усі пасажирські поїзди, включаючи поїзди підвищеного комфорту, регіональні поїзди та Інтерсіті+.

«Єдиний квиток» пасажири зможуть оформити не лише у залізничних касах, а й через Інтернет. А ще розробленими змінами, за словами Олександра Федоренка, передбачено можливість робити заявки і на групи пасажирів в електронному варіанті – через Інтернет. При цьому раніше на вагон оформлювався один квиток, тепер при бажанні керівника групи можна буде взяти три квитки.

 
Коментарі (0)