ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВода Житомирщини виллється Азарову в 40 мільйонів

Вода Житомирщини виллється Азарову в 40 мільйонів

КП «Житомирводпроект» підготувало проект із очищення водойми з промовистою назвою – «Питна вода», здійснення якого вже стартувало.

З роками проблема водопостачання та якості води у місті Житомир стає все гострішою. Вирішувати її потрібно вже сьогодні, адже в цьому – екологічна, економічна безпека обласного центру та взагалі його життєздатність. Щодо очищення і поглиблення водосховища «Відсічне», яке є єдиним джерелом забезпечення обласного центру питною водою, керівники області провели робочу нараду. 

Як повідомили в Житомирській ОДА, КП «Житомирводпроект» підготувало проект із очищення водойми з промовистою назвою – «Питна вода», здійснення якого вже стартувало. Голова облдержадміністрації Сергій Рижук повідомив, що з водосховища вивезли 1 млн куб. м. суміші, потрібно - ще 29 млн. 

«Реалізацію проекту підтримали Міністерство екології та природних ресурсів України. Тепер потрібно законодавчо врегулювати видобуток суміші і таким чином надати бізнесу право її продавати. Протягом двох років переконуємо правоохоронні органи в тому, що там добувається не пісок, а суміш, триває не процес видобутку, а приведення водойми до первозданного вигляду і природного стану», – зазначив очільник області.

Зі слів Сергія Рижука, у втілення проекту «Питна вода» потрібно вкласти близько 80 млн грн. Процес буде завершено максимум через 2 роки.

«Перебуваючи у Житомирі та ознайомившись із роботою КП «Житомирводоканал», обіцяв підтримати проект і сприяти виділенню 40 млн грн на застосування нових технологій очистки Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк. Сподіваємося, що питання фінансування буде вирішене до кінця поточного року, в зношених водогонах буде проведена санація і таким чином – забезпечене надійне водопостачання Житомира», – сказав голова облдержадміністрації. 

Джерело – Рупор Житомира

 
Коментарі (0)