ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання10 європейських країн виступили проти «Північного потоку-2»

10 європейських країн виступили проти «Північного потоку-2»

Десять країн в Раді ЄС виступають за прийняття директиви, яка спрямована проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Десять країн в Раді ЄС виступають за прийняття директиви, яка спрямована проти російського газопроводу «Північний потік-2». Натомість прийняття директиви найбільше підтримують – Австрія, Бельгія, Голландія та Німеччина.

Про це повідомляє «Польське радіо» з посиланням на Polska Agencja Prasowa (PAP).

Як зазначають ЗМІ, розклад сил у Раді ЄС нікому не дає рішучої переваги у справі зміни газової директиви, яка матиме вплив на газопровід «Північний потік-2». Її підтримують 10 країн, в тому числі Польща, а проти неї виступає чотири країни, зокрема, Німеччина.

Європейська комісія ще в листопаді сподівалася, що зміни законів будуть швидко прийняті членами ЄС і Європейським парламентом. 

Останнє засідання робочої групи, що складається з представників країн Європейського Союзу, відбулося 11 січня, але справа просувається дуже непросто. Болгарія, яка зараз головує в Євросоюзі, звернулася до юридичних служб Ради ЄС, аби перевірити газову директиву, яка має вплинути на функціонування «Північного потоку-2». На цьому наполягала німецька сторона.

Отже, сьогодні проти російсько-німецького газового проекту виступають Хорватія, Данія, Естонія, Литва, Латвія, Польща, Румунія, Словаччина, Швеція і Велика Британія. А подальшу працю над директивою підтримують Франція, Іспанія та Італія. Негативно до зміни директиви ставляться Кіпр, Греція і Фінляндія. 

Але найбільшими противниками внесення змін до газової директиви є Австрія, Бельгія, Голландія та Німеччина. Саме ці країни гальмують увесь процес, зокрема вимагаючи нових юридичних висновків. 

Нагадаємо, що вчора Європейський Парламент під тиском деяких євродепутатів продовжив роботу над змінами, що мають перешкодити побудові газопроводу «Північний потік-2».

 

 
Коментарі (0)