ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-202510 теплопостачальних компаній через борги можуть залишитись без газу

10 теплопостачальних компаній через борги можуть залишитись без газу

У Нафтогазі повідомили, що у серпні припинять постачати газ теплогенеруючим компаніям через те, що вони не розрахувалися за боргами за спожитий газ

У Нафтогазі повідомили, що у серпні припинять постачати газ теплогенеруючим компаніям через те, що вони не розрахувалися за боргами за спожитий газ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

«Керуючись вимогами законодавства, Нафтогаз надіслав таким боржникам письмові повідомлення щодо необхідності самостійного припинення газоспоживання з 1 серпня 2019 року, якщо до цього часу відповідні розрахунки не будуть здійснені», — повідомили у Нафтогазі та додали, що якщо такі теплогенеруючі компанії не припинять споживати газ Нафтогазу, то їх відключать від газопостачання примусово.

Загалом повідомлення стосується теплогенеруючих компаній у Чернігові, Броварах, Токмаці (запорізька область), Яворові (Львівська область), Харкові, Вінниці, Глевасі (Київська область) та Житомирі.

Також у Нафтогазі повідомляли про можливий зрив опалювального сезону у двох містах на Львівщині.

Зазначимо, що через значну заборгованість перед Нафтогазом ледь не зірвався початок попереднього опалювального сезону у низці українських міст, зокрема у Смілі. 1 березня місто сплатило визначений договором про реструктуризацію борг.

У Нафтогазі повідомляли, що через двомісячну прострочку комунального підприємства Сміли, місту можуть припинити постачати газ для опалення будинків.

Нагадаємо, що на початку опалювального сезону у низці міст України виникли проблеми з отриманням газу для опалення будинків від Нафтогазу. Зокрема, Нафтогаз відмовлявся постачати газ через значні борги комунальних підприємств за газ.

 

 
Коментарі (0)