ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні події10 тисяч гектарів водних угідь знищені після підриву Каховської ГЕС

10 тисяч гектарів водних угідь знищені після підриву Каховської ГЕС

Унаслідок підриву російськими загарбниками Каховської ГЕС в Україні знищено майже 10 тис. га водно-болотних угідь міжнародного значення

 

Унаслідок підриву російськими загарбниками Каховської ГЕС в Україні знищено майже 10 тис. га водно-болотних угідь міжнародного значення, ще 600 тис. га Рамсарських угідь перебувають в зоні ризику.

Про це повідомила пресслужба Міндовкілля з посиланням на першого заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександра Краснолуцького, передає Рубрика.

За словами Краснолуцького, нині у зоні ризику перебувають 600 тис. га водно-болотних угідь міжнародного значення. Війська РФ використовують території цінних ВБУ для обладнання позицій, знищуючи унікальне біорізноманіття цих територій.

Зазначається, що 31 травня відбулося робоче засідання, де експерти обговорили надзвичайну екологічну ситуацію в Україні, пов'язану з пошкодженням Рамсарських угідь внаслідок агресії Російської Федерації. У заході взяли участь:

міжнародні експерти,

українські науковці,

представники природоохоронних громадських організацій,

фахівці Міндовкілля.

"Існує необхідність постійного моніторингу за водно-болотними угіддями (ВБУ) та створення спеціальної методології, яка надасть можливість зафіксувати всю шкоду, завдану ВБУ війною, розрахувати збитки та оцінити терміни та можливості їх відновлення", – прокоментував Краснолуцький.

Він висловив сподівання, що робоча зустріч за участі міжнародних експертів-консультантів істотно розширить спектр свідчень про шкоду, завдану російською агресією ВБУ та природі України в цілому, сприятиме виконанню резолюції конференції договірних сторін Рамсарської конвенції №14.20.

 

 

 
Коментарі (0)