ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВ Ірпінській міськраді виявили розкрадання коштів

В Ірпінській міськраді виявили розкрадання коштів

Сьогодні слідчі Національної поліції провели виїмку документів в Ірпінській міській раді

 

Слідчі Національної поліції провели виїмку документів в Ірпінській міській раді. Слідчі (розшукові) дії стосувалися розслідування про розкрадання коштів місцевого бюджету у 2022-2023 роках через нарахування завищених зарплат та оформлення так званих «мертвих душ» (фіктивних працівників, на яких нараховувались зарплати). Про це повідомив депутат Ірпінської міськради Андрій Літвинов.

«Справа в тому, що працівники виконкому ІМР одразу після зарплатного скандалу склали акт про «втрати» документів, зокрема, табелів робочого часу за 2022-2023 роки. Які «дивом» зникли. Також вони десь випадково «загубили» головні бухгалтерські книги. Саме про підробку підпису на цих табелях заявила 1 квітня 2024 року заступниця Ірпінського міського голови Лідія Михальченко. А вже 6 квітня 2024 року працівники виконкому склали акт про «втрату». Дуже дивно, що по 200 000 грн на місяць міський голова нараховує зарплат співробітникам, які «гублять» документи. До речі, відповідальність за документообіг документів несе особисто очільник міста», – зазначив Андрій Літвинов.

Через корупційний скандал 9 травня депутати ІМР скоротили фінансування зарплат виконкому на 11 млн грн. Мер Ірпеня Олександр Маркушин на цю сесію не зʼявився. 8 травня Маркушин так і не зміг провести засідання виконкому.

Нагадаємо, нещодавно усі заступники Ірпінського міського голови та депутати від фракції «Нові Обличчя» заявили про недовіру меру Ірпеня Олександру Маркушину через розкрадання місцевого бюджету шляхом оформлення «мертвих душ» та побори і відкати із заробітних плат працівників Ірпінської міськради та працівників виконкому. 

 

 

 

 
 
 
 
 
Коментарі (0)