ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика12 липня стане вирішальним для України

12 липня стане вирішальним для України

Прем’єр-міністр України Микола Азаров розраховує, що під час засідання україно-російської міждержавної комісії, запланованої на 12 липня, Україна просунеться до вирішення газового питання з Росією.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров розраховує, що під час засідання україно-російської міждержавної комісії, запланованої на 12 липня, Україна просунеться до вирішення газового питання з Росією. Про це він сказав під час зустрічі з парламентською більшістю у ВР.

«Важко поки сказати наскільки великим буде це просування, але я переконаний, що ми просунемося», - сказав Микола Азаров.

За його словами, нещодавня зустріч прем’єрів України та Росії підготувала необхідний матеріал для прогресу у газовому питанні.

Нагадаємо, що раніше голова «Газпрому» Олексій Міллер неодноразово заявляв, що підстав для перегляду цін на га з для України немає. 

Крім того, як повідомляла раніше «У.К.», Прем’єр-міністр Микола Азаров, приймаючи депутата парламенту Німеччини Карла Георга Вельмана та представників компанії Ferrostaal заявив, що альтернативи модернізації української газотранспортної системи насправді не існує. 

«Модернізація української ГТС – це найбільш дешевий та надійний спосіб забезпечити безперебійну поставку енергоресурсів до Європи», - зазначив Глава українського Уряду. Він підкреслив, що особливої актуальності це питання має з огляду на сильні морози, які наші країни пережити минулої зими. «Аномальні морози показали, що ні «Північний потік», на «Південний потік» не мають і у найближчому майбутньому не матимуть надійних газосховищ, які могли би бути задіяні в період аномально низької температури повітря», - наголосив Микола Азаров

 

 

 
Коментарі (0)