ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЄвропейцям не обійтися без української ГТС

Європейцям не обійтися без української ГТС

Альтернативи модернізації української газотранспортної системи насправді не існує.

Альтернативи модернізації української газотранспортної системи насправді не існує.  Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров, приймаючи депутата парламенту Німеччини Карла Георга Вельмана та представників компанії Ferrostaal, - інформує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів.

«Модернізація української ГТС – це найбільш дешевий та надійний спосіб забезпечити безперебійну поставку енергоресурсів до Європи», - зазначив Глава українського Уряду. Він підкреслив, що особливої актуальності це питання має з огляду на сильні морози, які наші країни пережити минулої зими. «Аномальні морози показали, що ні «Північний потік», на «Південний потік» не мають і у найближчому майбутньому не матимуть надійних газосховищ, які могли би бути задіяні в період аномально низької температури повітря», - наголосив Микола Азаров.

«Тому альтернативи модернізації української ГТС немає. Тому що ні «Північний потік», ні «Південний потік» не знімають ризиків, які викликані аномально низькими температурами», - заявив Прем’єр-міністр. За його словами, щоб реалізувати проект з модернізації української ГТС, необхідно створити консорціум за участю України, Росії та Європейського Союзу, але у цьому повинні бути зацікавлені всі три сторони.

Микола Азаров привітав початок реалізації пілотного проекту, який передбачає модернізацію компресорної станції «Бар». При цьому він заявив, що всі промисловці Німеччини можуть твердо розраховувати на підтримку зі сторони Уряду України тих проектів, які спрямовані на модернізацію економіки. «Я вітаю реалізацію таких проектів та розширенні співробітництва з Німеччиною особливо в питаннях модернізації нашої ГТС, енергозбереження, збільшення видобутку власного газу тощо. Тому промислові кола Німеччини можуть твердо розраховувати на підтримку Уряду України проектів, які пов’язані з розвитком нашої країни», - зазначив Прем'єр.

Очікується, що представники компанії Ferrostaal та НАК «Нафтогаз Україна» сьогодні підпишуть Меморандум про взаєморозуміння щодо пілотного проекту модернізації компресорної станції «Бар». Намір фінансувати цей проект підтвердив Deutsche Bank.

 
Коментарі (0)