ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ13 сімей в елітній київській висотці оформили субсидії

13 сімей в елітній київській висотці оформили субсидії

В одній з найдорожчих багатоповерхівок Києва на вулиці Хрещатик, 25 (будинок "із зіркою") субсидію оформили 13 сімей.

В одній з найдорожчих багатоповерхівок Києва на вулиці Хрещатик, 25 (будинок "із зіркою") субсидію оформили 13 сімей. Судячи з реєстру, одна з них в минулому опалювальному сезоні отримала з бюджету понад 13 тисяч гривень.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Квартира "в будинку із зіркою" коштує приблизно 8-10 млн грн (залежно від метражу і стану). Для абсолютної більшості жити в такій квартирі - велика розкіш. Система нарахувань субсидій розрахована таким чином, що вартість житла не має значення - призначать виплату, чи ні.

В результаті маючи величезні заощадження, проживаючи в найдорожчому будинку столиці, все одно можна отримувати тисячі гривень від держави для оплати комуналки.

Одержувачі субсидій є і в елітних новобудовах, де кожен квадратний метр коштує не менше півтори тисячі доларів. Ще недавно у власників такого житла були мільйони на покупку нерухомості, а зараз вони просять у держави гроші на комуналку.

Наприклад, в ЖК "Бульвар фонтанів" в Києві квартири коштують від 125 тисяч доларів. Будинок зданий всього кілька років тому, але в ньому вже є дві сім'ї з субсидіями. Тобто ще недавно мешканці знайшли мільйони гривень, а тепер же не можуть витратити кілька тисяч гривень, щоб самостійно заплатити за комуналку.

Практично ніде в Європі немає ситуації, коли людина з майном вважається бідним: якщо у тебе є своя квартира, але немає грошей на її утримання, ти можеш її продати, отримати гроші, орендувати квартиру і оплачувати комуналку, розповідає OBOZREVATEL координатор житлових програм "Опори" Тетяна Бойко.

 

 

 

 
Коментарі (3)
Володимир Нечай1
04 Листопада 2020 p. 21:37
А що тут такого? У нас же "Добра" "Соціальна " держава. А підтримка тривалий період провладними політиками подібного лукавства це не узаконена корупція, а баланс попиту та пропозиції в державі, яка йде в Європу "язиком" та "задньою частиною тіла".
Коля Пухов
07 Листопада 2020 p. 23:41
Багато квартир, розташованих у середній частині будинку, не хотять опалення взагалі; воно їм просто не потрібно. Але вони не мають можливості відмовитись від опалення: держава нав"язує їм цю компослугу примусово. Тому вони вимушені платити 1000 - 1500 грн. щомісяця за ту послугу, яка їм не треба.-----------------------------------------А якщо не будеш платити , то позбавлять житла і виселять, а це в наших умовах прирівнюється до страти через розп"яття.
Коля Пухов
09 Листопада 2020 p. 21:08
Ці всі єврореконструкції - постачальники тепла дуже хитрошахраїсті: вони зараз за опалення нараховують по нормі, а за гарячу воду - по будинковому лічильнику. А мало би бути навпаки: за опалення - по будинковому лічильнику, а за гарячу воду - по нормі.