ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ15 областей переводять на обслуговування до Нафтогазу

15 областей переводять на обслуговування до Нафтогазу

Компанія "Нафтогаз" примусово приєднає до себе мешканців 15 областей України

 

Компанія "Нафтогаз" примусово приєднає до себе мешканців 15 областей України. До 1 червня більшість із них обслуговували обласні постачальники, які працювали під брендом "Твій Газзбут". Однак ці компанії втратили можливість виконувати функції з постачання газу. Через це з 1 червня їх клієнтів обов'язково перевели на обслуговування до так званого постачальника останньої надії (ПОН), який вже матиме інший тариф на газ. Роль ПОН в Україні покладена на компанію "Нафтогаз".

Відразу 15 обласних газових компаній втратили можливість виконувати функції щодо постачання газу своїм споживачам. Відповідно, абоненти цих компаній автоматично переводяться під юрисдикцію ПОН.

"Якщо постачальник газу побутовим споживачам (домогосподарствам) більше не може виконувати свою функцію, то такі клієнти не залишаються без газу. Нафтогаз як певний державою "постачальник останньої надії" у таких ситуаціях приходить на допомогу, стає постачальником та забезпечує потреби українських домогосподарств", – йдеться у повідомленні.

Клієнтам навіть не доведеться робити візити до офісів обласних компаній, щоб розірвати з ними договори: все відбудеться автоматично. Єдине, що їм потрібно зробити, щоб остаточно розірвати відносини зі своїми, тепер уже колишніми, постачальниками – сплатити свої борги перед ними за травень та попередні місяці.

А далі, з червня, для них вже розпочнеться нова епоха – ера стосунків із ПОНом. Загалом під початок Нафтогазу переходить 8,8 млн. домогосподарств. Таким чином, Нафтогаз поповнився миттєво майже 9 мільйонами нових абонентів.

Припиняють свою роботу компанії, що працювали під загальним брендом "Твій Газзбут" у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

У цій ситуації споживачам обов'язково потрібно вчасно передати показники лічильників за травень, щоби підвести жирну межу під своїм споживанням від облгаззбутів. Адже у червні вони надходять із новим тарифом на газ.

 

 
Коментарі (0)