ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГ2012 рік буде вирішальним у розв’язанні «газового» питання - Азаров

2012 рік буде вирішальним у розв’язанні «газового» питання - Азаров

Російські партнери не бажають змінювати умови горезвісної газової угоди.

2012 рік стане вирішальним у розв’язанні «газового» питання. По це сьогодні у своєму вступному слові перед початком засідання уряду заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Російські партнери не бажають змінювати умови горезвісної газової угоди. Вони їх цілком задовольняють. Звісно, російська сторона буде до останнього наполягати на збереженні статусу кво, але ми прямо говоримо керівництву Росії: якщо ми стратегічні партнери на майбутнє, то ми повинні будувати співпрацю як стратегічні партнери», – проінформував Азаров..

Він також зазначив, що у 2012 році Україна має рішуче змінити структуру енергоспоживання: зменшити споживання природного газу, наростити національні енергетичні ресурси.

Прем’єр-міністр  також наголосив на тому, що Україна має активно переходити від енерговитратного обладнання на новітні економні зразки й робити все в масовому порядку. Прем’єр доручив мінекономрозвитку та мінфіну опрацювати комплекс заходів щодо подальшого стимулювання модернізації обладнання в найбільш енерговитратних галузях промисловості.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)