ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання25% населення Криму не має доступу до питної води

25% населення Криму не має доступу до питної води

25% населення Криму страждає від нестачі води.

В окупованому Криму у чверті населених пунктах немає доступу до придатної для споживання води, заявляє перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юсуф Куркчі.

“За нашими розрахунками понад 25% мешканців Криму не мають доступу до якісної питної води”, – повідомив посадовець.

Головна проблема не лише в тому, що Південно-Кримський канал перекритий, але й в тому, що “влада” анексованого півострова обрала неправильний метод її розв’язання. Зокрема, Куркчі повідомляє, що у Криму намагаються створити власну систему водопостачання та видобувати воду зі скважин. За словами заступника міністра, це призвело до мінералізації поверхневих вод. Через це відбувається деградація земель, що зі свого боку значно знижує якість води.

Нагадаємо: наприкінці серпня металеві предмети у будинках жителів окупованого Росією Армянська вкрилися липкою іржею.

За словами самопроголошеного “віце-прем’єра” Криму Ігоря Михайличенка, попередньою причиною появи специфічного нальоту на металевих предметах в Армянську є викид шкідливої ​​речовини на хімічному заводі.

За словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, російські окупанти пояснюють отруєння околиць і надмірну концентрацію кислоти відсутністю води для заповнення відстійників. Наразі російська окупаційна влада Криму намагається використовувати наслідки екологічної катастрофи як аргумент на користь відновлення водопостачання з материкової України.

 

 
Коментарі (0)