ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика27 тисяч українських сімей використовують домашні СЕС

27 тисяч українських сімей використовують домашні СЕС

Найбільше домашніх СЕС встановлено у Дніпропетровській, Київській та Тернопільській областях

 

Антон Терехов Сьогодні В обране Додано в Обране Перейти Найбільше домашніх СЕС встановлено у Дніпропетровській, Київській та Тернопільській областях. У ІІІ кварталі 2020 року ще майже 2 тисячі домогосподарств вирішили встановити сонячні панелі та стати енергонезалежними і енергоощадними. Таким чином, кількість сімей, що використовують «чисту» електроенергію, зросла на 8% і сягнула 27 623. Про це повідомляє пресслужба Держенергоефективності. 

Нацкомісія затвердила нові «зелені» тарифи У повідомленні зазначається, що загальна потужність сонячних електростанцій приватних домогосподарств склала 712 МВт, з яких у ІІІ кварталі 2020 року було введено 53 МВт (+8 %). «За нашими оцінками, починаючи з 2015 року, домогосподарства інвестували у сонячні панелі близько 560 млн євро. Це внесок у власну енергонезалежність та автономність, а також у розвиток масштабного українського ринку послуг та обладнання у «зеленій» енергетиці», – прокоментував т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура. 

Заступник Голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко додав, що завдяки СЕС домогосподарства не лише заощаджують на комунальних послугах, а й змінюють поведінку на енергоефективну. Адже вони розуміють, що кожен збережений, невикористаний кВт електроенергії дозволяє повертати вкладені інвестиції.

 

 

 
Коментарі (0)