ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ30 тисяч пенсіонерів отримають надбавку до пенсії

30 тисяч пенсіонерів отримають надбавку до пенсії

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови щодо доплати особам, які отримують менше 2200 гривень пенсії

 

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови щодо доплати особам, які отримують менше 2200 гривень пенсії. Надбавки отримають понад 30 тисяч осіб з інвалідністю I групи.

“Метою прийняття акта є забезпечення підтримки осіб з інвалідністю I групи шляхом надання з 1 липня щомісячної доплати до пенсії в сумі, що не вистачає до 2 200 гривень”, – йдеться пояснювальній записці до документу.

У документі зазначається, що зараз понад 30 тис. осіб з інвалідністю отримують пенсію та соціальні виплати у розмірі до 2 200 гривень.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня внаслідок підвищення прожиткового мінімуму підвищилася мінімальна пенсія. Так, мінімальна пенсія збільшилась з 1 769 грн до 1 854 грн.

Окрім цього, раніше повідомлялося, що в Україні з березня 2022 року могла б бути запроваджена мінімальна пенсія  у розмірі 3,5 тисячі гривень, але наразі це залежить від встановлення  відповідного прожиткового мінімуму.

Між тим, за даними  Держстату, розмір середньої заробітної платні в Україні знижувався кілька місяців поспіль. Так, у травні цього року у порівнянні з березнем розмір середньої зарплатні зменшився уже на 113 грн або на 0,8%.

 

 

 
Коментарі (0)