ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЗапоріжжя спрощує введення житла в експлуатацію

Запоріжжя спрощує введення житла в експлуатацію

Серед причин, що гальмують розвиток будівельної галузі в Запорізькій області, – тривала процедура введення в експлуатацію індивідуальних житлових будинків
За темпами росту об’ємів введеного в експлуатацію житла, у тому числі індивідуальних житлових будинків, Запорізька область посіла лише  21 місце у рейтингу регіонів. Серед причин, що гальмують розвиток галузі, – тривала процедура введення в експлуатацію індивідуальних житлових будинків.

Питання спрощеного порядку оформлення документів стало темою наради, яку провів стажист на посаду заступника голови облдержадміністрації Олександр Дудка. У нараді взяли участь керівники територій та профільних управлінь, інформує прес-служба Запорізької ОДА.

За словами начальника управління містобудування та архітектури Юрія Лукашева, є проста формула, яка дозволяє вирішити питання введення в експлуатацію недобудов у стислі строки. При цьому, зауважив посадовець, можна суттєво знизити вартість оформлення документів для населення. Так, за спрощеним порядком для отримання декларації про готовність об’єкта до експлуатації в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю слід надати документ, що засвідчує право власності або користування на земельну ділянку, технічний паспорт на житловий об’єкт, а також  звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта. Спрощений порядок, передбачений законодавством, - найкоротший шлях для оформлення введення в експлуатацію житлового приміщення.

Окрім рекомендацій щодо введення в експлуатацію самовільно побудованих індивідуальних житлових об’єктів, учасники наради обговорили низку поточних проблем щодо оформлення документації. 

 
Коментарі (0)