ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУкрзалізниці необхідно 400 мільйонів на вагони для інвалідів

Укрзалізниці необхідно 400 мільйонів на вагони для інвалідів

На закупівлю рухомого складу, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, потрібно витратити 422,4 млн грн, але в Держбюджеті на 2011 рік такі кошти взагалі не були передбачені

На сьогодні залізницями України експлуатуються 19 пасажирських вагонів, пристосованих для перевезення особливих пасажирів, які придбані у період 2001-2008 років за власні кошти залізниць. Для подальшої реалізації програми Президента України з адаптації людей з особливими потребами потрібно ще близько 40 спеціальних вагонів.

Про це ІА «Україна Комунальна» повідомили у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту.

На закупівлю рухомого складу, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, потрібно витратити 422,4 млн грн, але в Держбюджеті на 2011 рік такі кошти взагалі не були передбачені.

З початку 2011 року залізниці України перевезли 1686 пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, що на 230 чол. більше ніж у 2010 році. Найбільше таких пасажирів – 675 чол.,  скористалися послугами Придніпровської залізниці, 229 осіб з особливими потребами перевезла Донецька залізниця, 292 – Південна, 106 – Одеська, 284 – Південно-Західна, 330 – Львівська.

Для надання допомоги особам з особливими потребами на вокзалах вузлових станцій залізниць працюють групи, до складу яких входять працівники медичних пунктів, чергові по вокзалах, старші квиткові касири, носії, працівники багажних відділень та інші працівники. Інформацію про роботу зазначених груп розміщено на інформаційних стендах. За допомогою гучномовного зв’язку особливі пасажири отримують інформацію про послуги, якими вони можуть користуватись при придбанні проїзних документів, а також про місцезнаходження для них залів очікування.

Готуючи об’єкти швидкісного руху до Євро-2012, залізничники  виконують усі вимоги щодо забезпечення потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями під час проектування, реконструкції та будівництва залізничних вокзалів, станцій і споруд, підкреслюється в повідомленні.

 

До відома пасажирів:

Для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями залізничний транспорт пропонує спеціально обладнані вагони для інвалідів. Отримати інформацію про такі вагони і здійснити замовлення пасажири можуть, звернувшись за телефонами, вказаними на офіційному сайті Укрзалізниці у рубриці «Сервісні послуги» або «Послуги в поїздах».

 
Коментарі (0)