ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ40% українців не можуть знайти роботу з гідною зарплатнею

40% українців не можуть знайти роботу з гідною зарплатнею

На думку пошукачів, зараз роботодавці стали більш вимогливими до навичок кандидатів, а для успішного пошуку роботи потрібно виявляти більше активності самим шукачам

 

На думку пошукачів, зараз роботодавці стали більш вимогливими до навичок кандидатів, а для успішного пошуку роботи потрібно виявляти більше активності самим шукачам — так вважають 18% респондентів.

Із 2400 опитаних 60% працюють в українських компаніях, 17% у міжнародному бізнесі. 71% респондентів мають досвід роботи більше 10 років, 6% опитаних — це молоді спеціалісти та студенти. 68% опитаних мають роботу, решта не працевлаштовані.

Про це йдеться в дослідженні GRC.

Основні складнощі, з якими стикаються українці під час пошуку роботи:

● 41% не можуть знайти роботу з гідною оплатою;

● 29% відмічають зменшення кількості вакансій у професії;

● 23% не можуть знайти роботу через дискримінацію за віком;

● 22% респондентів відзначають, що на пошук роботи витрачається більше сил і часу;

● 22% зазначили відсутність фідбеку від рекрутерів після співбесіди і при відгуках на вакансії і 21% кандидатів вказують на відсутність зворотного зв’язку після проходження співбесіди.

Вимоги до кандидатів на вакансії досить високі, майже 3 з 5 вакансій очікують розмовний рівень англійської мови, достатній досвід і підтверджені результати роботи. Роботодавець не має часу і ресурсів на навчання професійним навичкам.

Вимоги шукача до роботодавця. Змінилися пріоритети, змінилися витрати, тому на 1 місце виходить достойна заробітна плата.

За даними опитування, 63% українців не бояться скорочень у найближчі пів року, 17% працівників таки очікують скорочення.

 

 

 

 
Коментарі (0)