ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ42% пенсіонерів отримують пенсії менше 2 тисяч гривень

42% пенсіонерів отримують пенсії менше 2 тисяч гривень

У третьому кварталі, з липня по вересень цього року, показник середньої пенсії в українців зріс на 14 гривень

У третьому кварталі, з липня по вересень цього року, показник середньої пенсії в українців зріс на 14 гривень. Зараз він становить 3019,62 грн.

Про це повідомлять на сайті Пенсійного фонду України.

При цьому в ПФУ наголошують, що розмір пенсійних виплат за віком за період з липня по вересень збільшився на 7 гривень. На сьогоднішній день він дорівнює 3016,46 грн.

Згідно з оприлюдненою інформацією Пенсійного фонду, найбільш високий розмір пенсій в Україні у жителів Києва (4167 грн.) Та Донецької області (3963 грн.).

Найменшу суму виплат отримують пенсіонери, які проживають у Тернопільській області (2323 грн.).

Більшій частині пенсіонерів в Україні щомісяця виплачують від 1500 до 2000 гривень. З більш 11,3 мільйона чоловік таких 4,77 мільйона, що дорівнює 42%.

За відомостями ПФУ, найбільш високі пенсійні виплати розміром від 10 тисяч гривень мають 244,6 тисяч жителів України (2,1%). А найменші пенсії розміром не більше 1,4 тисяч гривень отримують близько 74 тисяч українців.

Варто відзначити, що опубліковані дані включають пенсії не тільки за віком, а й у зв'язку з втратою годувальника, інвалідності, та ін.

Раніше ПФУ запустив свій додаток для мобільних телефонів. Воно дозволяє українським пенсіонерам мати доступ до онлайн-сервісів організації.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Жовтня 2019 p. 21:47
Пенсіонери отримують пенсію, а тим часом багато осіб непенсійного,  але  вже  досить  похилого  в  (за  50)   віку  взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій: звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держпідприємств; тобто стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від  них   причинам - і цю  категорію  безробітних  порошенківська  влада  позбавила  субсидій.---------------------------------То  може  новий  президент  виправить    маразм   попередника?