ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЗ Нового року будівництво на Харківщині ризикує зупинитись

З Нового року будівництво на Харківщині ризикує зупинитись

1 січня 2012 року вступає в силу закон, згідно з яким без генерального плану забудови населеного пункту вести будь-яке будівництво неможливо

Керівникам райдержадміністрацій та міст обласного значення Харківщини необхідно активізувати роботу з розробки та оновлення містобудівної документації.

Про це повідомив у ході селекторної наради облдержадміністрації перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, інформує прес-служба облдержадміністрації.

Він зазначив, що з 1 січня 2012 року вступає в силу закон, згідно з яким без генерального плану забудови населеного пункту вести будь-яке будівництво неможливо.

«З 1 січня 2012 року ви не будете мати права ухвалювати рішення про відведення земельних ділянок під будь-яке будівництво, навіть найменше, якщо немає генерального плану розвитку населеного пункту та плану забудови», – підкреслив перший заступник губернатора.
За його словами, на сьогоднішній день Харківська область – в числі кращих із залучення іноземних інвестицій у різні галузі народного господарства, але подальший розвиток без розробки нової містобудівної документації стане неможливим.

«Гроші заплановані, закладені сесією облради та інвесторами, а освоїти їх буде неможливо, тому що там, де ми планували те чи інше будівництво, у застарілих документах ця територія запланована під зовсім інші цілі, і без нового генерального плану нічого іншого там побудувати не можна», – заявив В.Дулуб.

 
Коментарі (0)