ГоловнаПослугиАльтернативна енергетикапричин, чому варто використовувати сонячну енергію

причин, чому варто використовувати сонячну енергію

Енергія Сонця останнім часом стала трендом серед відновлюваних джерел

Енергія Сонця останнім часом стала трендом серед відновлюваних джерел. Власники багатьох будинків в Україні вже встановили сонячні панелі на дахах власних домівок, розуміючи усі їхні переваги. Однією з фірм, що допомагає облаштувати вдома сонячні електростанції, підключити Зелений тариф і отримувати пасивний дохід, є компанія «Sonceprom». Окрім очевидних фінансових переваг, є багато мотивів переходу до використання цього виду альтернативної енергії. Назвемо 5 головних причин, чому варто це зробити і долучитися до 45 тисяч українських домогосподарств, де вже встановлені СЕС.

1. Сонячна енергія безпечна для довкілля

Найбільш відомим фактом про енергію Сонця є те, що вона є чистим, зеленим джерелом. Користування нею — це чудовий спосіб зменшити вуглецевий слід. У ній немає нічого, що буде забруднювати природу. Зелена енергетика не виділяє жодних парникових газів, і крім необхідності джерела чистої води для функціонування станції, вона не використовує жодних інших ресурсів. Отже, це безпечно та екологічно. Крім того, це допомагає стати самодостатнім господарством, а встановлення сонячних панелей на даху власного будинку — це безпечний і простий шлях до сталого майбутнього.

2. Сонячна електрика зробить будинок незалежним від загальної електромережі

Традиційна електрика значною мірою залежить від викопного палива — вугілля та природного газу. Вони не тільки шкідливі для навколишнього середовища, але й мають обмежені ресурси. Це призводить до нестабільності ринку, на якому ціни на енергоносії постійно змінюються. У той же час енергія Сонця підвищує електричну незалежність окремої домогосподарства. Наприклад, інвестуючи в систему потужністю 15 кВт, що є найпоширенішим домашнім варіантом, можна легко захистити себе від непередбачуваного підвищення цін на комунальні послуги та насолоджуватися дешевою електроенергією протягом усього року, адже Сонце ніколи не підвищить свої тарифи.

3. Сонячна енергія викликає менше втрат електрики

Електроенергію необхідно транспортувати від великих станцій до кінцевих споживачів через розгалужені мережі. Передачі на великі відстані супроводжується втратами потужності. У той же час сонячні панелі знаходяться на даху будинку, в якому вироблена ними енергія і використовується. Тобто, вона тут виробляється і на цьому ж місці і використовується. Як наслідок, людина сама може контролювати свої рахунки та кількість спожитої енергії. До того ж, такі системи довговічні, тому шанси перерви в роботі знижуються.

4. «Зелена» енергія покращує безпеку мережі

Чим більше будинків будуть мати сонячні станції, тим менше буде ризиків відключень від електроенергії. Це пов’язано з тим, що кожен будинок на даху якого встановлені сонячні батареї, функціонує як невелика електростанція. А це, у свою чергу, забезпечує безпечні можливості функціонування електричної мережі, особливо в умовах стихійних лих або техногенних катастроф.

5. Сонячна енергія є безкоштовним джерелом енергії

Сонце дає нам більше енергії, ніж ми могли б використати, і ніхто не може монополізувати сонячне світло. Індивідуальна система почне економити гроші її власника з моменту увімкнення, однак переваги цього виду енергетики найкраще видно в довгостроковій перспективі. Чим довше працює «зелена» енергетична система, тим більше людина зможе насолоджуватися перевагами новітніх технологій та не забруднювати навколишнє середовище. Середня економія на електроенергію за рік складає приблизно 350 доларів. У той же час, якщо залишки продавати за «Зеленим тарифом», то, починаючи з четвертого року експлуатації, сонячна станція вдома почне приносити додатковий дохід.

Крім забезпечення стабільної роботи електричної мереж, енергію Сонця можна використовувати і для опалення. Цей процес досягається шляхом розгортання теплових систем.

 

 
Коментарі (0)