ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУ Луганську громадян вчили керувати загальнобудинковим майном

У Луганську громадян вчили керувати загальнобудинковим майном

Напередодні в Луганській міській раді відбувся «круглий стіл», на якому зібралися представники сфери ЖКГ Луганська і області.

Напередодні в Луганській міській раді відбувся «круглий стіл», на якому зібралися представники сфери ЖКГ Луганська і області. У ході заходу відбулася презентація Всеукраїнського соціально-економічного проекту «Керуючий будинок XXI» та відкриття регіонального представництва проекту, ініційованого низкою громадських організацій, , повідомляє прес-служба загальноукраїнського соціально-економічного проекту «Керуючий будинок ХХI». Презентацію провів керівник проекту, президент Союзу кризових менеджерів Павло Міхайліді. 


«Реформування житлово-комунального господарства є однією з найважливіших складових модернізації економіки міста та країни, - сказав начальник управління житлово-комунального господарства Луганської міської ради Ігор Гурський. - У нинішніх умовах важливу роль у розвитку ЖКГ грають власники багатоквартирних будинків. Від уміння управляти будинком і правильно розпоряджатися загальнобудинковим майном залежить успіх модернізації і проведених в країні реформ в даній галузі».

«Першим містом-учасником проекту «Керуючий будинок XXI» став Луганськ, де про проблеми галузі знають не з чуток і зацікавлених у проведенні реформ сфери ЖКГ тут досить багато, - зазначив Павло Міхайліді. - Серед них не тільки представники керуючих компаній, а і співвласники багатоквартирних будинків, які хочуть зробити свій будинок більш комфортним, безпечним для проживання і естетично привабливим».

У результаті реалізації проекту планується створити таку систему ефективної взаємодії власників житла і постачальників послуг ЖКГ, яка приведе до істотної зміни якості життя людей і побудувати прозорі стосунки між усіма учасниками ринку. Одна з основних завдань проекту - підвищити кваліфікацію кадрів у сфері ЖКГ, стимулювати мешканців до активнішої участі в управлінні своїм житлом.

У нинішніх умовах розвитку житлово-комунальної галузі важливу роль відіграють власники багатоквартирних будинків. Від уміння управляти будинком і правильно розпоряджатися загальнобудинковим майном залежить успіх модернізації і проведених в країні реформ у ЖКГ. Дуже важливо, щоб громадяни вміли керувати своїм майном і вміли контролювати діяльність керуючих компаній. Без знань нормативно-правових актів, мінімального набору термінології важко зрозуміти, як функціонує будинок як складна технічна система і соціальний організм. Саме тому в рамках проекту планується проводити навчальні програми в цьому напрямку.

 
Коментарі (0)