ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУкрзалізниця стрімко мчить до Європи

Укрзалізниця стрімко мчить до Європи

Укрзалізницею здійснюється низка заходів: запровадження прискореного пасажирського руху, придбання пасажирського рухомого складу нового покоління, покращення сервісу тощо
Система організації пасажирських перевезень перебудовується за європейськими стандартами, серед яких є зменшення збитковості пасажирського сектора та зміна якості надання послуг пасажирам.  Зокрема, для покращення обслуговування пасажирів, Укрзалізницею здійснюється низка заходів: запровадження прискореного пасажирського руху, придбання пасажирського рухомого складу нового покоління, покращення сервісу тощо.

Про це ІА «Україна Комунальна» повідомили у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту.

Для запровадження прискореного пасажирського руху проводиться комплекс робіт для модернізації інфраструктури та подальше розділення залізничних ходів на вантажні та пасажирські. Саме завдяки цьому кроку від вантажних поїздів будуть звільнені транспортні коридори, призначені для швидкісних поїздів виробництва «Шкода» та «Хюндай». Також, не менш важливе для нормальної експлуатації швидкісної ділянки є і те, що вона розрахована виключно на пасажирські поїзди, а не на тяжкі вантажні, які негативно впливають на колії. В результаті буде досягнуто необхідне зростання швидкості, відповідно комфортності перевезень та якості обслуговування пасажирів. Розділення пасажирського та вантажного рухів, у цілому, позитивно вплине на якість перевезень пасажирів, які стануть більш комфортні та швидкі. Такі новації, нададуть змогу населенню зекономити час на здійснення поїздок та пожвавити їх ділову активність у всіх сферах.

Логістика залізничних пасажирських перевезень будуватиметься за європейським зразком.  Нові міжрегіональні поїзди курсуватимуть вдень та перетинатимуть Україну від кордону до кордону – зі сходу на захід та з півночі на південь, – усього за 11 годин.  Перевезення денними поїздами планується забезпечувати між містами Київ – Львів,  Київ – Донецьк та Київ – Харків. Також Укрзалізниця змінить логістику пасажирських перевезень, для того, щоб поїзди у дорозі перебували менше часу, швидше оберталися  і перевозили більшу кількість пасажирів.

На сьогодні фахівцями Укрзалізниці та Південної залізниці проводяться роботи відповідно до умов укладених контрактів: з корейським виробником «Hyundai Rotem» на закупівлю 10-ти міжрегіональних двосистемних електропоїздів, з АТ «Шкода вагонка» на закупівлю 2-х міжрегіональних двоповерхових електропоїздів та з ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» на придбання 1-го міжрегіонального поїзда локомотивної тяги, а саме  узгоджуються технічні вимоги та процедури проведення випробувань.

Усі закупівлі рухомого складу здійснюються за власні та залучені кошти залізниць. За попередніми даними, перші поїзди виробництва «Hyundai Rotem» прибудуть у лютому-березні 2012 року.

Нові поїзди – зовсім новий рівень комфорту для України. Вони курсуватимуть зі швидкістю 160 км/год, всередині будуть схожі на салони літаків – місця для сидіння та проходи між ними. Обслуговування також буде схоже на обслуговування у літаках – працюватимуть стюарди, не перонах – спеціальні посадочні бригади. Під час руху пасажир отримає більш широкий та сучасних спектр послуг: харчування, Інтернет, пресу тощо.

 
Коментарі (0)