ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУ Януковича замислились, де селити дітей-сиріт

У Януковича замислились, де селити дітей-сиріт

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко звернувся до Прем’єр-міністра Миколи Азарова з пропозицією передбачити в Держбюджеті на 2012 рік видатки на створення в регіонах України соціальних гуртожитків для дітей-сиріт

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко звернувся до Прем’єр-міністра Миколи Азарова з пропозицією передбачити в Держбюджеті на 2012 рік видатки на створення в регіонах України соціальних гуртожитків для дітей-сиріт.

Про це ІА «Україна Комунальна» повідомили у прес-службі Глави держави.

Ю.Павленко також запропонував доручити Міністерству соціальної політики, Міністерству регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства та Мінфіну розробити й затвердити загальнодержавну цільову соціальну програму забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2013-2017 роки.

Як зазначив Ю.Павленко на брифінгу, на сьогодні в Україні з 98119 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, лише 13599 (тобто кожна сьома дитина) мають житло на праві власності. За його словами, щороку близько 12 тисяч таких дітей досягають повноліття – і більшість з них не мають де жити.

Згідно із законодавством, зауважив Ю.Павленко, повноваження щодо забезпечення цієї категорії дітей житлом є виключною компетенцією місцевої влади (відповідно до походження дитини). «На жаль, місцеві органи влади сьогодні самостійно не здатні впоратися з цією проблемою», – сказав він.

За словами Уповноваженого Президента, сьогодні також ведеться робота з Генеральною прокуратурою як щодо затвердження, так і щодо поновлення житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. «У цьому напрямку були виявлені численні порушення закону», – зазначив Ю.Павленко.

 
Коментарі (0)