ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГНа Миколаївщині нарешті подолали наслідки селю чотирирічної давнини

На Миколаївщині нарешті подолали наслідки селю чотирирічної давнини

У нинішньому році керівництвом Миколаївської області було прийнято рішення про повне завершення робіт із захисту території в районі Нової Одеси від підтоплення.
У нинішньому році керівництвом Миколаївської області було прийнято рішення про повне завершення робіт із захисту території в районі Нової Одеси від підтоплення.

Про це ІА «Україна Комунальна» повідомили у прес-службі Миколаївської ОДА.

Необхідні кошти у розмірі 4 млн грн виділили з обласного цільового фонду охорони навколишнього природного середовища обласного бюджету. За ці гроші на замовлення управління капітального будівництва облдержадміністрації на відстані в 4,6 кілометри побудовано колектори відкритого типу з відповідним берегоукріпленням та дренажем. Виконані роботи з перенесення високовольтних ліній електропередач, електрохімзахист, на трьох ділянках перенесено газопровід високого тиску, побудувано три пішохідні містки і два транспортних переїзди. Усі ці роботи проведені для того, щоби дати можливість талим і зливовим водам в разі необхідності швидко влитися до Південного Бугу і, отже, не допустити повторення трагедії чотирирічної давнини.

Нагадаємо, у серпні 2007-го року мешканці Нової Одеси, що проживають по вулиці Мельнічній, зазнали великого лиха. За лічені хвилини їхні домівки опинилися залитими потоками води, яка хлинула раптом у вигляді суцільного виру. В цей день, 13 серпня, в місті випала тримісячна норма опадів, вода вмить переповнила балку Нешіна, поблизу якої розташовані будинки, і перетворила береги в справжню бурхливу мулисту річку.

Подію визнали надзвичайною ситуацією на державному рівні. У 2007-му році було розроблено проектно-кошторисну документацію на будівництво в цьому місці гідротехнічних споруд для захисту території від ерозії, підтоплення та зсувів. Загальна вартість робіт складала сім мільйонів гривень. Втім, протягом чотирьох років фінансування важливого для жителів Нової Одеси об’єкту здійснювалося в незначних обсягах. 

 

 
Коментарі (0)