ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГ7 га Кіровоградщини віддали під ядерне паливо

7 га Кіровоградщини віддали під ядерне паливо

Державному концерну «Ядерне паливо» у постійне користування надано земельну ділянку загальною площею майже 7 гектарів на території Смолінської селищної ради Маловисківського району Кіровоградської області
Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін затвердив проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки державному концерну «Ядерне паливо».

Про це йдеться у розпорядженні «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки надання її в постійне користування ДК «Ядерне паливо» для будівництва заводу з виробництва ядерного палива для реакторів типу ВВЕР-1000 та припинення права постійного користування частиною земельної ділянки, наданої ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Державному концерну «Ядерне паливо» у постійне користування надано земельну ділянку загальною площею майже 7 гектарів, що перебуває у користуванні державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» на території Смолінської селищної ради Маловисківського району Кіровоградської області.

Нагадаємо, 22 вересня 2010 року Кабінет Міністрів затвердив ПК «ТВЕЛ» переможцем конкурсу на вибір технології для будівництва заводу з виробництва ядерного палива для реакторів АЕС ВВЕР-1000. 27 жовтня 2010 року сторони підписали рамкову угоду про створення в Україні спільного підприємства з виробництва ядерного палива для реакторних установок ВВЕР-1000 за російськими технологіями.

9 вересня Державний концерн «Ядерне паливо» і російська компанія «ТВЕЛ» підписали установчий договір про створення приватного акціонерного товариства «Завод з виробництва ядерного палива», яке і займеться будівництвом об'єкта в Україні. Частка України в СП становитиме 50% плюс 1 акція, Росії – 50% мінус 1 акція.

 
Коментарі (0)