ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГДонецький вокзал вже поглинув 309 млн грн

Донецький вокзал вже поглинув 309 млн грн

Генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак оглянув хід робіт з реконструкції вокзального комплексу станції Донецьк і відзначив, що вони йдуть за графіком
2 грудня цього року Генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак оглянув хід робіт з реконструкції вокзального комплексу станції Донецьк і відзначив, що вони йдуть за графіком. Цього дня очільник залізничного відомства проїхав з інспекцією за маршрутом Київ-Полтава-Лозова-Донецьк. Саме за цим напрямком буде розвиватися прискорений пасажирський рух у рамках підготовки до Євро-2012, інформує прес-служба УЗ.

З початку року на цьому об’єкті виконано будівельно-монтажних робіт на загальну суму 309 млн грн, а з початку реконструкції – 685 млн гривень.

«Сьогодні ми оглядаємо маршрути, за якими підуть швидкісні поїзди, адже до цього потрібно провести колосальну роботу з підготовки залізничної інфраструктури», — зазначив В.Козак.

Наразі залізничники вже завершують облаштування пасажирських платформ. Завершено зведення четвертого поверху будівлі приміського вокзалу, встановлено 2 куполи на даху та підвід всіх інженерних мереж, виконано 70% зовнішнього скління будівлі і ведуться внутрішні будівельні роботи в приміщеннях 1-3 поверхів. Завершено зовнішнє скління конкурсу для приміських пасажирів, наразі тривають внутрішні будівельні роботи, встановлені сходові марші, завершені роботи по зовнішньому накриттю та склінню сходових маршів, ведуться роботи по встановленню ескалаторів.

Окрім цього ведеться реконструкція існуючого вокзалу станції Донецьк: виконано облаштування даху з встановленням куполу та зовнішнє облаштування фасаду будівлі, повністю завершено перепланування «правого крила» вокзалу,  тривають роботи по внутрішньому переплануванню «лівого крила» вокзалу, виконані роботи по стикуванню основної будівлі вокзалу з конкорсом для транзитних пасажирів.

На транзитному вокзалі завершено зведення будівлі (3 поверхи), роботи з перекриття даху та встановлення куполу на даху, здійснюються внутрішні штукатурні роботи та монтаж інженерних мереж. Виконано 80% зовнішнього скління конкурсу для транзитних пасажирів, встановлені сходові марші на пасажирські платформи, здійснюється влаштування підлоги та підвід інженерних мереж.

Залізничники потурбувалися і про благоустрій прилеглих територій: здійснюється улаштування тротуарів, автостоянок, укладання тротуарної плитки та ремонт існуючого підземного переходу через залізничні колії.

Завершено зведення будівлі громадсько-торгівельного комплексу по вул. Артема (3 поверхи), зокрема відремонтовано покрівлю, закінчено підведення інженерних мереж, виконано 90% зовнішнього скління будівлі, ведуться внутрішні будівельні роботи та благоустрій прилеглої території з боку перону.

 

 
Коментарі (0)