ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУ Криму підрахували збитки у сфері ЖКГ

У Криму підрахували збитки у сфері ЖКГ

У 2011 році фінансування з капітального будівництва в Автономній республіці Крим склало 610 млн грн. А збитки комунальних підприємств порівняно з відповідним періодом 2010 року зросли в 1,6 рази і досягли 121,3 млн грн

У 2011 році фінансування з капітального будівництва в Автономній республіці Крим склало 610 млн грн. Гроші освоюються за допомогою реалізації програми «Питна вода України», реконструкції та будівництва каналізаційно-очисних споруд.
Про це було повідомлено на нараді Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства автономії за підсумками роботи за 2011 р. і планів на 2012 р., інформує прес-служба Радміну АРК.
Так, в 2012 році планується завершення розпочатого будівництва КОСів та реконструкція споруд в Керчі і Саках. Міністр Сергій Брайко доручив управлінням міністерства підготувати пропозиції по об'єктах в рамках програми «Питна вода України» на 2012 рік.
Торкаючись питання регіональної державної політики, була позначена мета її реалізації на місцях – одночасний розвиток усіх територій. Для цього всім регіонам Криму необхідно розробити стратегії розвитку відповідно до наявних ресурсів, як природних, так і технологічних. У 2012 році буде створено Державний фонд регіонального розвитку, за допомогою якого буде здійснюватися фінансування розвитку регіонів.
Також зазначалося, що підприємствами житлово-комунального господарства Криму в 2011 році надано послуг на суму понад 1,1 млрд грн. У порівнянні з відповідним періодом 2010 року на 11% збільшено обсяг наданих послуг. Реалізовані заходи з оновлення рухомого складу КРПП «Кримтролейбус», реконструкції контактної електромережі, ремонту доріг у містах і населених пунктах півострова.
Разом з тим, у роботі підприємств галузі продовжують залишатися проблемні питання, які не дозволяють стабілізувати їх фінансовий стан. Внаслідок цього збитки підприємств порівняно з відповідним періодом 2010 року зросли в 1,6 рази і досягли 121,3 млн грн. Рівень оплати за електроенергію склав 96,3%, за природний газ – 63% від нарахувань. Основними причинами збитковості підприємств були названі недосконалість тарифної політики, зниження обсягів реалізованих послуг, незадовільний стан комунальної інфраструктури та платіжної дисципліни споживачів.

 
Коментарі (0)